vakantie startpagina  vakantienieuws landeninformatie stedeninformatie linkscontact

 

winterzon vakantie

alle vakanties

Een winterzonvakantie is een zonvakantie tijdens ons winterseizoen. Globaal is dat vanaf eind oktober tot en met eind april. De vluchtschema's van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen zijn als dusdanig ingedeeld. Een winterzonbestemming moet aan een aantal criteria voldoen. Je moet minimaal een groot deel van de dag en een redelijk aantal dagen per week in je bikini, badpak of zwembroek kunnen lopen zonder het te koud te vinden. Ook moet het zeewater of de temperatuur van het zwembadwater hoog genoeg zijn om niet te verkleumen. Met andere woorden: het moet aangenaam weer zijn om naar het strand of zwembad te gaan. Tijdens ons winterseizoen is het ook op de meeste plekken binnen Europa te koel voor een winterzonvakantie. In de maanden november, maart en april kan het nog meevallen maar vooral in de periode december tot en met februari zijn vrijwel alle plekken in Europa niet echt geschikt voor een zonvakantie. Een uitzondering vormen de Canarische Eilanden, die geografisch gezien dichter bij Afrika liggen dan bij het vasteland van Europa.

Overwinteren
In bijvoorbeeld Spanje of Cyprus is overwinteren wel een optie. Tijdens je verblijf zul je heus wel eens lekker buiten kunnen gaan zwemmen of in een T-shirt buiten kunnen lopen. De kans dat het te fris of te nat zal zijn is echter te groot om tijdens het winterseizoen een zonvakantie naar Europa te boeken. Vanaf maart of april wordt het al een stuk aangenamer. Vooral langs de Spaanse costa's, op de eilanden van Griekenland en langs de Turkse stranden kan het dan al lenteachtig tot zomers worden. De zwembaden, indien niet verwarmd zoals de meeste, en de zee zullen dan echter nog vrij koel tot ronduit koud zijn. je moet een echte bikkel zijn om dan al te gaan zwemmen.

 

Winterzon bestemmingen
Als je op zoek gaat naar geschikte winterzonbestemmingen kom je met uitzondering van de Canarische Eilanden vrijwel altijd buiten Europa uit. Op het noordelijk halfrond zijn vooral Florida, vrijwel alle Caribische Eilanden en Centraal Amerika (o.a. Mexico) geschikt als winterzonbestemming. In oostelijke richting zul je vooral moeten denken aan bijvoorbeeld Dubai, India, Thailand  en MaleisiŽ.
Tropische bestemmingen zoals Suriname, BraziliŽ, Singapore, IndonesiŽ en Gambia zijn het hele jaar geschikt wat betreft temperatuur. Je moet wel goed opletten of het regenseizoen toevallig niet in de winterperiode valt, want op een zware moesson tijdens je vakantie zit je echt niet te wachten.
Afrika heeft veel bestemmingen die in de wintermaanden goed te doen zijn. Door de ligging op het zuidelijk halfrond is het tijdens onze winter in landen als Zuid-Afrika, Mauritius en Mozambique volop zomer. Ook in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland schijnt de zon volop als het bij ons hartje winter is waardoor deze twee landen zeer geschikt zijn als winterzon bestemming.

Meer over winterzon vakanties
winterzon informatie
winterzon bestemmingen
winterzon startpagina
alles over winterzon vakanties
 

actieve vakanties
all-inclusive vakanties
autohuur
autovakanties
beoordelingen & ervaringen
bestemmingen

bootreizen & cruises
bungalows
busreizen
campervakanties
campings
groepsreizen
hotels
jongerenreizen
kindvriendelijke vakanties
last minute vakanties
luxe vakanties
pretparken
rondreizen
seniorenvakanties
single reizen
stedentrips
tips
treinreizen & tickets
vakantiehuizen
vakantieparken
verre reizen
villa's
vliegtickets
vliegvakanties
wintersport
winterzon
zonvakanties

© Vakantiestartpagina.com. (!) Deze site is op geen enkele manier gelieerd aan de sites Vakantie.startpagina.nl of Startpagina.nl